Bitcoin bu yılın ilk 4 ayını pozitif kapatmasının ardından mayıs ayını düşüş ile bitirdi. Ancak Markoekonomik problemlerin tavan yaptığı mayıs ayında Bitcoin, geçtiğimiz 2 yıla oranla daha iyi bir performans sergiledi.
Ayın başında ABD Merkez Bankası (FED) tarafından gelen 25 baz puanlık faiz artırımı sonrası bir miktar yükseldikten sonra %14 düşen Bitcoin mayıs ayının en düşük seviyesi olan 25.800 dolara kadar gerilemişti. Bitcoin daha sonra bir miktar toparlanma yaşasa da mayıs ayını düşüşle kapattı. Bitcoin bu yılın başından bu yana %80’lik yükseliş performansı sergilese de mayıs ayındaki yaşanan düşüşle %60’a kadar geriledi.
Global ve kripto para piyasasında bilinen “Mayıs’ta Sat ve Git” bu yıl da gerçekleşmiş oldu. Ancak Bitcoin’de son 5 yılın 4 yılının kırmızı kapandığı haziran ayında ne olacağı merak konusu. Bitcoin genel olarak yaz aylarını hacimsiz geçiriyor buna rağmen Temmuz aylarında iste ortalama olarak yeşil kapatıyor. Eski verilere bakıldığında Haziran ayında düşüş, Temmuz ayında yükseliş gelebileceği düşünülüyor. Ağustos ayı biraz daha nötr ilerlerken eylül ayındaki tablo yatırımcıları korkutuyor.
Öte yandan mayıs ayı içerisinde Bitcoin işlem hacimleri de oldukça düşük seviyede bulunuyordu. Hacimlerin bu kadar düşük olmasındaki en büyük sebeplerden birinin dev kripto para piyasaya yapıcıları Jane Street ve Jump Trading’in ABD’nin kripto para sektörüne dair baskıcı politikası karşısında ülke içerisindeki faaliyetlerini bırakması olduğu düşünülüyor.
Ayrıca ABD’nin borç limiti anlaşması ve temerrüde düşme riski de Bitcoin ve kripto para piyasasını oldukça etkiledi.
Mayıs ayı içerisinde en çok ilgi gören ve yükseliş yaşayan altcoinler Kava (KAVA) ve Render (RNDR) olurken en çok düşüş yaşayan altcoin 580 milyon dolar değerinde 386 milyondan fazla token açılışı gerçekleştirilen Optimism (OP) oldu.